Predstavnici ‘Run&More Community’ tima i AK ‘Banja Luka’ učestvovali su na 40th Vodafone Istanbul Marathon-u, koji je jutros počeo na azijskoj, a završio na evropskoj strani Istanbula.

Naši predstavnici ponosno su nosili zastave klubova i na veličanstven način predstavili Banjaluku na jedinom interkontinentalnom maratonu u svijetu.

‘Organizacija maratona u Istanbulu je odlična, staza je malo teška, ali je start jedan od najljepših na svijetu – sa predivnog mosta iz Azije gledaš u Evropu’, rekao je Goran Ćorić, direktor Support marketing centra i idejni tvorac ‘Run&More Community’ projekta.


Ovogodišnje izdanje najvećeg maratona u Turskoj održano je uz učešće rekordnog broja atletičara i rekreativaca iz više od 100 država.

Blizu 30.000 profesionalnih učesnika stiglo je do ciljne linije koja se nalazi na istorijskom Trgu ‘Sultanahmet’ na evropskoj strani Istanbula.

Ovogodišnja manifestacija održana je pod motom ‘Trči u Istanbulu za zdravu budućnost’, a uporedo s maratonom za profesionalce, transkontinentalne trke na 15, deset i osam kilometara trčalo je oko 100.000 rekreativaca u različitim kategorijama.

Prema riječima turskog ministara sporta i omladine Mehmeta Muharrema Kasapoglua, Istanbul izrasta u brend kada je riječ o maratonu, baš kao što su New York, Boston ili Tokio.

‘Spajanjem kontinenata ćemo na specifičan način pokazati da sport ima moć ujedinjavanja’, kazao je Kasapoglu, prenosi agencija Anadolija.

Pobjedu je, ove godine, odnio atletičar Felix Kimutai iz Kenije, dok je njegova sunarodnjakinja Ruth Chepngetich slavila u ženskoj konkurenciji.

Rezultate trke može pogledati OVDJE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *