Festival zabave i sporta ‘Run&More Park’ i trka ‘Vitalia Banjalučka desetka’ događaji su koji prvenstveno imaju humanitarni karakter, a cilj je da svi oni koji su u pokretu pomogni onima koji to nisu. Prvi vikend u septembru prilika je da se svi zajedno družimo, dobro zabavimo, ali i pokažemo humanost.
Humanitarni dio događaja nosi naziv ‘Trčimo za one koji to ne mogu’, a od svake uplaćene kotizacije na ponuđenjim trkama u okviru festivala 1KM ide u fond za one kojima je pomoć potrebna.
Organizatori događaja Support marketing centar, Atletski klub Banja Luka i Atletski klub invalida Vrbas odlučili su da ovaj sportsko-zabavni događaj posebno posvete djeci koja boluju od autizma i Daunovog sindroma, tako da će dio prikupljenih sredstava biti doniran Servis centru ‘Dajte nam šansu-Zvjezdice’ i Dnevnom centru za lica sa autizmom “Djeca svjetlosti”.
Trkači, rekreativci i sportisti, koji su svakodnevno u pokretu, biće u prilici da tokom festivala ‘Run&More Park’ pomognu i onima koji nisu u mogućnosti da vode aktivan život. Trčaćemo i prikupljati sredstva za kupovinu opreme i pomogala kako bismo koliko toliko olakšali život osobama sa invaliditetom u Banjaluci.

Svaki naš korak na stazi, nekome će izmamiti osmijeh na lice.

Dođite da trčimo, da se smijemo, i pomognemo našim prijateljima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *