U subotu (01.02.2020.), RMC Banja Luka Running klub će ugostiti glavnog trenera Belgrade Running Club-a, Ivana Radenkovića. Ekspert iz oblasti trčanja održaće predavanje i trening za sve stare, ali i nove članove, koji se sutra učlane u klub. Svi koji su zainteresovani da čuju korisne savjete I unaprijede svoje trkačke sposobnosti, mogu doći u prostorije Gradskog stadiona u Banja Luci u 10.00 časova.

Pored diplome sa DIF fakulteta u Beogradu na smjeru Kondicija, kroz njegov plan treninga je prošlo preko 1.500 trkača. Neki od njih su spremani za polumaraton i maraton a neki od njih su se jednostavno zaljubili u trčanje. Sam Ivan trčanje vidi kao platformu za lično usavršavanje na svim poljima, druženje i neraskidiva prijateljstva ali prije svega kao blagu i blagotvornu aktivnost koja treba da koriguje, a ne da dalje produbljuje slabe tačke na tijelu.

Ivan Radenković je obučio preko 10 trenera za dalji rad na popularizaciji rekreativnog trčanja. Koosnivač je Beogradskog trkačkog kluba i autor programa Škole trčanja, kao i trkačkih kampova širom ex-YU. Svoj najveći uspjeh vidi u činjenici da je trčanje približio „običnom“ čovjeku. Ivan je i prvi čovjek u Srbiji koji je svjetske metodologije „Functional Patterns“ i „Pose method“ primjenio i kombinovao sa svojim znanjom i diplomom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *