Drage trkačice i trkači,

Kao organizatori, imali smo maratonsku želju i volju da i ove, kao i svih prethodnih godina, realizujemo treći po redu, najveći trkački festival u regionu – banjalučki „Vivia Run&More Weekend“ festival, ali nažalost, nakon odluke Republičkog kriznog štaba da se zbog pogoršanja situacije izazvane ponovnim širenjem virusa korona, u Banjaluci produže mjere zabrane javnih okupljanja, odlučili smo da ovogodišnji „m:tel RMC Banjaluka polumaraton“, Beko 10K“ – trku na 10 kilometara i timsku trku na 5 kilometara, realizujemo u okviru prvog virtuelnog trkačkog festivala pod nazivom „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend“.

Virtuelne trke možete trčati na bilo kojoj lokaciji ili trasi koju vi odaberete (osim na profesionalnim trkačkim stazama na stadionima, jer ovo su ipak ulične trke), u periodu od petka 17.07. od 18h, pa sve do ponedjeljka 20.07. do 22h. Sve učesnike prvog virtuelnog festivala očekuju bogati učesnički paketi i finišerske medalje, koje će vam biti proslijeđene odmah po završetku događaja.

Nakon obrađivanja i kontrole vaših dostavljenih rezultata, komisija sastavljena od organizatora i istaknutih sportskih radnika objaviće pobjednike, a specijalne nagrade očekuju prvoplasirane trkače u trkama na 21k, 10k i 5k.

Sve ranije pristigle prijave prema zvaničnom pravilniku organizatora, važeće su za virtuelne trke. Svi učesnici trke obavezni su preuzeti svoj trkački broj sa oficijelnog website-a organizatora www.runandmore.org. Nakon preuzimanja personalizovanog broja sa imenom i prezimenom potrebno je broj odštampati i istaknuti na majici za vrijeme trke.

Učesnicima koji su već izvršili uplatu za neke od trka, kotizacija se prema uslovima iz pravilnika, automatski prebacuje za istu trku u virtuelnom obliku.

Povrat kotizacija nije moguć, te ukoliko niste u mogućnosti da uzmete učešće u virtuelnim trkama, vaša startnina koju ste ranije uplatili, u dogovoru sa vama, prebacuje se za  „Vivia Run&More Weekend“ festival u 2021. ili 2022. godini. Trkači koji svoju kotizaciju ne prebace za neku drugu godinu, a iz opravdanih razloga su spriječeni da istrče virtuelnu trku, dobijaju svoj startni paket, ali ne i finišersku medalju.

Osnovni preduslov da biste kao takmičar učestvovali u “Vivia Virtual Run&More Weekend“ festivalu, jeste, da na svoj pametni telefon ili sat instalirate Strava Running aplikaciju za trčanje, koja ima takmičarsku komponentu i koja uz pomoć GPS signala mjeri brzinu, udaljenost i vrijeme u kom ste istrčali ili prehodali svoju distancu.

Nakon što instalirate gore pomenutu aplikaciju, potrebno je da pronađete trke “Vivia Virtual Run&More Weekend“ festivala. Svaka trka je u aplikaciji predstavljena kao grupa/soba (21K, 10K, 5K) za trkače, i vi birate trku za koju ste se prijavili i uđete u tu grupu/trku.

Svi prijavljeni trkači mogu da za vikend od 17. do 19. jula 2020. godine istrče svoju trku. Da bi vaš rezultat bio validan i uspješno registrovan za festival, potrebno je da u grupu/trku/sobu za koju ste se prijavili, dostavite distancu koju ste istrčali i vrijeme istrčane trke.

Aplikacija “Strava“ će se dalje pobirnuti da se vaša distanca i vremenski interval objave u grupi/trci u kojoj se nalazite. Podrazumijeva se, da aplikacija dok trčite mora biti uključena kako bi vaš rezultat bio registrovan i objavljen. Kod aplikacije „Strava“ nije nužno da cijelu trku budete online (na mreži) ali je potrebno da vam sve vrijeme GPS (Lokacija) na telefonu bude uključena.

Po završetku istrčane trke i distance, potrebno je da pritisnete dugme STOP u aplikaciji. Zatim, kada budete na mreži (online), da u izboru klikova “resume“ i “finish“ kliknete na FINISH. Strava aplikacija će očitati vašu rutu trčanja i tačno i precizno vrijeme u kom ste pretrčali distancu. Po očitavanju podataka, aplikacija će vaš rezultat podići u grupu/trku gdje se ste se prijavili.

Naše kraće i manje zahtjevne trke – Bambini maraton – trka za djecu uzrasta od 2-6 godina, kao i trka zadovoljstva „Color Fun Run“, prolongirane su za neko buduće, stabilnije vrijeme, te će sve prijave i kotizacije za ove trke u dogovoru s vama biti preusmjerene za 2021. ili 2022. godinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *