Olimpijski komitet BiH (OK BiH) prihvatio je saradnju kao specijalni partner na projektu „Run&More Weekend“ festival, i na taj način pružio punu podršku organizatoru ove manifestacije sportskoj asocijaciji „Run&More Community“.

Olimpijski komitet BiH je uvijek davao potporu svim projektima koji imaju za cilj promociju i unapređenje sporta i olimpijskih vrijednosti, a u skladu sa Olimpijskom poveljom i pravilima MOK-a i EOK-a. Odlukom Izvršnog komiteta OK BiH, Olimpijski komitet BiH prihvata saradnju kao „Specijalni partner“ i daje punu podršku projektu ‘Run&More Weekend’ festival“, stoji u dopisu Olimpijskog komiteta BiH.

Iz OK BiH su organizatorima poželjeli uspješnu realizaciju projekta“Run&More Weekend“ festival, te izrazili zadovoljstvo zbog ostvarene saradnje.

„Motiv učešća Olimpijskog komiteta BiH na ‘Run&More Weekend’ festivalu i GoPro RMC Banja Luka polumaratonu, kao i na ostalim projektima iz ove oblasti je promocija sporta i olimpijskih vrijednosti. Cilj je educirati mlade i pozvati ih da se uključe u aktivno bavljenje sportom. Promocijom olimpijskih vrijednosti OK BiH želi da afirmira univerzalne vrijednosti olimpizma kao što su prijateljstvo, poštovanje, fair play i izvrsnost kao način života“, rekao je Said Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH.

U skladu sa svojim Statutom i Olimpijskom poveljom OK BiH organizuje učešće najboljih bh. sportista na višesportskim olimpijskim takmičenjima u organizaciji MOK-a i EOK-a. Pored ove primarne uloge realizuje i mnoge projekte iz raznih oblasti, kao što je projektna oblast „Sport za sve“ u okviru koje je kao specijalni partner podržao: Sportske igre mladih, Jahorina i Skakavac Ultra trail, Lets Do it – milion sadnica za jedan dan, Očistimo planetu Zemlju za jedan itd. Ove godine se kao specijalni partner pridružio se i projektima „Skokovi sa Starog mosta u Mostaru“, te „Run&More Weekend“ festival i GoPro RMC Banja Luka polumaraton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *