Pobjednik GoPro RMC Banja Luka Half Marathona je Paul Tiongik iz Kenije koji je na banjalučkoj stazi ostvario sjajan rezultat od 1:02:31, drugo mjesto osvojio je Noel Hitimana (1:05:17) , dok je na trećem mjestu Žan Baptist Simunkeka.

U ženskoj kategoriji pobijedila je Ivine Lagat koja je istrčala trku za 1:12:41, druga je bila Ruth Nundu Mbatha (1:14:04), dok je treće mjesto zauzela Helen Jepkosgei Kimutai.

Naša olimpijka Lucia Kimani zauzela je petu poziciju.

U trci Prointer 10 k pobijedio je J.M. Viannei MIASIR sa vremenom 0:29:24. Drugo mjesto osvojio je Binot Wycliffe Kipkorir (0:29:44), dok je na trećem mjestu Andrew Kwemoi Mang’ata (0:30:13).

Pobjednica trke Prointer 10 k je Bojana Bjeljac iz Hrvatske sa rezultatom 0:33:29, druga je bila Jane Ngima Mbogo (0:33:40), dok je treću poziciju zauzela Csilla Pap.

Proglašeni su i najbolji timovi u G-Drive 5k Team Run trci. Najbolji rezultat u muškoj konkurenciji ostvarila je ekipa “Maratonci”, najbolji ženski tim je “mojMarket 20”, dok je najbolji rezultat među mješovitim timovima ostvarila ekipa “FBN1”.

GoPro RMC Banja Luka Half Marathon, Prointer 10k i timska trka G-Drive Team Run startale su jutros u 9 časova. Trke je zvanično otvorio Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je poželio sreću trkačima na stazi.

On je pozvao Banjalučane da prate i druge događaje u okviru „Vivia Run&More Weekend“ festivala, ali i „Proljeća u Banjaluci“ koje se održava povodom obilježavanja Dana grada Banja Luka.

U okviru sportskog dijela „Vivia Run&More Weekenda“ trkačkog festivala koji se na tvrđavi Kastel održava od 19. do 21. aprila, u svim trkama učestvuje oko 7000 trkača, dok je festival okupio oko 20 000 posjetilaca, gostiju i navijača na ulicama grada.

Prethodni dan održana je druga po redu myBook School Run Trka, koju je trčalo oko 1300 banjalučkih školaraca iz osnovnih i srednjih škola. Nakon trke održana je i bogat zabavni i muzički program. Brojni građani obilježili su početak proljeća učešćem u najveselijoj trci Color Fun Run, nakon čega su se zabavili uz koncerte Mirele i Lake, te Queen Real Tribute benda.

Sportski dio festivala obilježiće Tropic Bambini maraton, trka u kojoj se takmiče najmlađi Banjalučani, koja starta tačno u 13 časova na parkingu ispod tvrđave Kastel. U večernjem terminu od 21 čas na tvrđavi Kastel slijedi velika žurka na otvorenom koju organizuje Fresh Wave festival, a na kojoj će nastupiti James Zabiela, G. Edd i Mladen Tomić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *