RMC Weekend 2019
Start polumaratonske trke
RMC Weekend 2019
Color Fun Run
RMC WEEKEND 2019
Banjaluka Halfmarathon
RMC WEEKEND 2019
Banjaluka Halfmarathon
previous arrow
next arrow
Slider

Kastel u srcu grada

U Banjaluci ćete doživjeti duh različitih kultura koje su se vjekovima preplitale na ovom podneblju. O bogatoj banjalučkoj istoriji najbolje svjedoči tvrđava Kastel čije zidine čuvaju mnoge epohe, priče o bitkama, vladarima, trgovcima i vječnim ljubavima. Zajedno sa Kastelom vjekovima živi i priča o lijepoj Safikadi, koja je zbog nesrećne ljubavi okončala život, a Banjalučani i danas vjeruju da paljenje svijeća na njenom grobu donosi sreću i ljubav. Naša tvrđava nekad je bila središte istorijskih prevrata, a danas je upravo mjesto za ljubav, druženje i zabavu.

Sve epohe razvoja Banjaluke, osjetićete na stazi RMC Banjaluka polumaratona, koji prolazi kroz najljepše mirisne aleje i parkove, moderna naselja, sve do najljepšeg istorijskog simbola – tvrđave Kastel. Provešćemo vas kroz sve ljepote i zauvijek vezati za naš grad. Učešćem u našem polumaratonu vi postajete dio istorije i dio jedne nezaboravne priče – priče o jednom gradu i ljudima koji se susreću i stvaraju prijateljske veze za cijeli život.

Nakon šest godina organizovanja polumaratonske trke, iz godine u godinu donosimo više zabave, ali i više trka. Trčimo 5 i 10km, zabavljamo se na Color Fun Run trci, bodrimo školarce i bambini maratonce, učimo na forumu u zidinama tvrđave, pjevamo, plešemo, navijamo. U želji da naš događaj postane spona između prošlosti i sadašnjosti Banjaluke, ponovo ćemo oživjeti zidine tvrđave Kastel u okviru ‘Run&More Weekend’ festivala. Vidimo se 2020. godine.

RMC Banja Luka polumaraton održaće se u okviru 3. “Run&More Weekend” festivala od 10.04.-12.04.2020. godine, u organizaciji Support marketing centra, Atletskog kluba Banja Luka i Run&More Community tima.

RMC Banja Luka polumaraton se trči najljepšim banjalučkim alejama, ulicama i parkovima sve do najznačajnijeg istorijskog spomenika – tvrđave Kastel.

Banjalučka polumaratonska trka privlači pažnju brojnih trkača, jer se trči na ravnoj stazi koja je idealna za postizanje ličnih rekorda. Trka je 2019. godine okupila trkače iz 30 zemalja sa tri kontinenta. Limit trke je 3 sata.

50

ELITNIH TRKAČA

1000

UČESNIKA

10000

NAVIJAČA

Nova staza GoPro Banja Luka Half Marathona trči se u dva kruga, izuzetno je ravna i odlična za postizanje ličnih rekorda. Staza je izmjerena i verifikovana od strane AIMS-a, što znači da će trkači u Banjaluci osim ličnih rekorda moći ostvariti i kvalifikaciona vremena za olimpijske igre i svjetska prvenstva.

Da biste se registrovali i zvanično postali učesnik RMC Banjaluka polumaratona, prvo morate potvrditi da se slažete sa sljedećim pravilima. Pravila važe za sve učesnike trka i molimo vas, da ih, prije nego se prijavite i popunite službeni formular za učešće u RMC Banjaluka polumaratonu, pažljivo pročitate. Popunjavanjem prijave na našem sajtu, automatski prihvatate i sve što je navedeno u ovom pravilniku. Pravila iz ovog dokumenta su obavezujuća za sve trkače i organizatore i sadrže smjernice vezane za samu trku i organizaciju ove sportske manifestacije.

O bezbjednosti trkača brine organizator, koji će preduzeti sve mjere da bi trkači bili bezbjedni. Na trasi ili na startu/cilju trke nije dozvoljeno kretanje kućnih ljubimaca, niti bilo kakvih vozila na točkovima. Prema IAAF i AIMS pravilima, svi trkači odmah moraju napustiti trku, ako to od njih zatraži službeno lice. Ako zbog nepredviđenih okolnosti dođe do otkazivanja trke (vremenske neprilike, nepredviđeni događaji), plaćene startnine se ne vraćaju. Ukoliko osoba koja se prijavila za trku ne može da nastupi, svoju startninu može prenijeti na drugo lice, bilo kad, osim na dan trke.

 • Trkači na start dolaze najkasnije pola sata pred početak trke.
 • Presvlačenje trkača vrši se u odgovarajućim šatorima, a nakon presvlačenja takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajete volonterima. Po završetku trke, vaše stvari, podižete na osnovu svog učesničkog broja.
 • Svi takmičari su dužni da startni broj istaknu na grudima. Takmičari moraju da nose isključivo startni broj pod kojim su se prijavili ili će u suprotnom, biti diskvalifikovani sa trke.
 • Takmičarski broj koji dobijaju trkači nosi i jedinstven čip. Vaše lično vrijeme, počinje da se računa u momentu vašeg prolaska kroz start, i zaustaviće se tek onda, kada prođete liniju cilja.
 • U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja.
 • Trkači su dužni da prate uputstva oficijelnog spikera, sudija na startu, te organizacionog osoblja (volonteri, redari).
 • U zoni starta polumaratona nije dozvoljen pristup kućnim ljubimcima, kolicima za bebe, rolerima, biciklima ili bilo kojoj drugoj vrsti vozila na točkovima.
 • Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mjesta (check points) na stazi. Ukoliko takmičar, iz bilo kog razloga, nije evidentiran na ovim kontrolnim mjestima – gubi plasman i rezultat i može biti diskvalifikovan.
 • Vremenski limit za polumaratonsku trku je 3 sata.
 • Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 2 kilometra. Na svim okrepnim stanicama dostupna je voda, a postoje i okrepne stanice sa voćem i okrepne stanice sa izotoničnim napicima i gelovima.
 • Trkači koji se ne osjećaju dobro, mogu se obratiti najbližoj ljekarskoj službi, osoblju na okrepnim stanicama ili medicinskim volonterima, koji su zajedno sa ljekarskim timovima, raspoređeni duž staze.
 • Po prolasku kroz liniju cilja, svi takmičari dobijaju medalju i vodu, nakon čega treba da nastave hodati do izlaska iz ciljne zone.
 • Po izlasku iz ciljne zone, svim učesnicima su, uz pokazivanje kupona koji će pronaći u svojim trkačkim paketima, na raspolaganju okrepa, voće i pokloni sponzora.

Trka na 10 km održava se u aprilu u okviru “Run&More Weekenda” u Banjaluci. Starta zajedno sa RMC Banja Luka polumaratonom i trči se istom stazom, ali u jednom krugu.

Ovo je jedinstven izazov za vas i vaše kolege s posla i prilika da se okupite i družite i van radnog vremena i ostvarite još jedan zajednički uspjeh.

Formirajte vaš sportski tim u firmi, pokažite svoju izdržljivost, zabavite se i dokažite da ste bolji od konkurencije. Vrijeme je da vaš tim ostvari i jednu sportsku pobjedu.

Trka na 5km trči se istom stazom kao i “Banjalučka 10k”, s tim da svi učesnici timske trke “5K Bizz Up Run” prave jedan krug na stazi. Broj članova jednog tima je od 3 do 5, a vremenski limit za trku je 60 minuta.

• Trka Bizz Up Run 5K je timska trka, a ekipe mogu da broje najmanje 3, a najviše 5 članova. Prijaviti se mogu muški, ženski i mješoviti timovi.
• Organizator preduzima sve moguće mjere da bi učesnici događaja bili bezbjedni. Svi učesnici prihvataju da trče na svoj sopstveni rizik. Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak imovine u toku događaja.
• Svi maloljetni učesnici trka moraju imati pismeno odobrenje roditelja za učešće u trci. Djeca ispod 14 godina nemaju pravo učešća u trci na 5km!
• Trkači moraju napustiti trku, ako bilo ko od službenih lica od njih to zatraži.
• Učešće u trci dozvoljeno je samo sa startnim brojem.
• Ljubimci (životinje) kao i bilo koje prevozno sredstvo na točkovima nisu dozvoljeni na trasi ili na startu/cilju trke.
• U subotu, 07.09.2019. godine u 19:00 časova u parku Mladen Stojanović zvuk sirene označiće start trke označiće start trke za učesnike trke na 5km.

LIMIT TRKE

Limit za završetak trke je 1 sat i 30 minuta. Svi učesnici koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita, biće zamoljeni da završe trku trčeći ili hodajući trotoarom.

NAPOMENA

Ukoliko iz bilo kog razloga trka mora biti otkazana (vremenski uslovi, nepredviđeni događaji), startnine se ne vraćaju. Ukoliko osoba koja je uplatila startninu ne može da nastupi, startnina može biti prenijeta na drugu osobu, ali ne i na dan trke.
Organizator zadržava pravo da ne prihvati startninu i učešće na trci od onoga za koga smatra da ne treba da nastupi.
Run&More Park manifestacija, sa svim uključenim trkama, je takmičenje sportskog tipa koje njeguje fair play, poštovanje ljudskih prava i sloboda, kao i svih pozitivnih propisa.
Strogo su zabranjeni bilo kakvi nasilni, vulgarni i uvredljivi postupci, naročito oni koji izazivaju rasnu, nacionalnu, političku, vjersku i drugu netrpeljivost, u skladu sa Zakonom o sportu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 4/02, 66/03, 73/08 i 102/08), kao i isticanje bilo kakvih uvredljivih, nacionalističkih, političkih, rasističkih ili na bilo koji način diskriminatorskih poruka. Organizator će diskvalifikovati i udaljiti sa manifestacije svakog učesnika koji na bilo koji način prekrši ovo pravilo, te će podnijeti prijavu nadležnim organima.

• Trkači na start dolaze najkasnije pola sata pred početak trke.
• Presvlačenje trkača vrši se u odgovarajućim šatorima, a nakon presvlačenja, takmičari mogu svoje stvari predati volonterima u garderobnom prostoru. Ukoliko ostavljate stvari u garderobnom prostoru, dužni ste da svoju kesu obilježite sa naljepnicom na kojoj je vaš broj, a koju ćete pronaći u svom trkačkom paketu. Nakon presvlačenja, svoje stvari predajete volonterima. Po završetku trke, vaše stvari podižete na osnovu svog učesničkog broja.
• Svi takmičari su dužni da startni broj istaknu na grudima. Takmičari moraju da nose isključivo startni broj pod kojim su se prijavili ili će u suprotnom biti diskvalifikovani sa trke.
• Tim čine najmanje 3, a najviše 5 članova.
• Takmičari koje trče timsku trku startaju zajedno, a oficijelno timsko vrijeme se računa na osnovu prosjeka vremena svih članova tima.
• U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja.
• Trkači su dužni da prate uputstva oficijelnog spikera i sudija na startu, te organizacionog osoblja (volonteri, redari).
• Vremenski limit za trku je 1 sat.
• Okrepne stanice, duž staze, nalaze se na svaka 2 kilometra. Na svim okrepnim stanicama dostupna je voda.

rmc-family-run-2019-logo

Park „Mladen Stojanović“ ovog septembra biće mjesto za stvaranje najljepših zajedničkih uspomena sa voljenim i dragim bićima, jer ćemo jesenju prirodu grada, probuditi novom trkom pod nazivom „Family Run“.

Djeca svih uzrasta, roditelji, tinejdžeri, bake i deke, tetke, ali i svi oni koje smatrate porodicom, imaće priliku da zajedno sa vama istrče trku od 2km. Provedite vikend u urbanoj zelenoj oazi grada i stvorite zajedno nove porodičnu uspomene. Start „Family run“ trke je 8. septembra u 11 časova.

“Family Run” trka, trči se stazom dugom 2 km, koja na najljepši mogući način prezentuje park Mladen Stojanović i Gradski stadion, kao mjesta koja su obilježila stvaranje trkačkog pokreta u Banja Luci. Učesnici “Family Run” trke moraju završiti svoju trku za 40 minuta.

• Ekipe trke Family Run mogu da broje najmanje 2 člana.
• Organizator preduzima sve moguće mjere da bi učesnici događaja bili bezbjedni. Svi učesnici prihvataju da trče na svoj sopstveni rizik.
• Organizator ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak imovine u toku događaja.
• Djeca do 15 godina mogu učestvovati u trci u prisustvu roditelja ili odrasle osobe. Djeca preko 15 godina mogu učestvovati samostalno samo uz pismeno odobrenje roditelja za učešće u trci.
• Svaki učesnik Family Run trke mora biti blagovremeno prijavljen za trku, i plaća startninu kako bi obezbijedio startni broj.
• Učešće u trci dozvoljeno je samo sa startnim brojem.
• Trkači moraju napustiti trku, ako bilo ko od službenih lica od njih to zatraži.
• U zoni starta dozvoljen je pristup kolicima za bebe. Bicikle i rolere ne smiju da voze stariji od 10 godina, a učesnici na biciklima i rolerima obavezni su da nose kacige.
• U nedjelju, 08.09.2019. godine u 11:00 časova u parku Mladen Stojanović zvuk sirene označiće start trke za učesnike Family Run-a.

LIMIT TRKE

Učesnici Family Run trke (2 km) moraju završiti svoju trku za 40 minuta. Svi učesnici koji se zadese na ulici poslije vremenskog limita, biće zamoljeni da završe trku na trotoaru.

NAPOMENA

Ukoliko iz bilo kog razloga trka mora biti otkazana (vremenski uslovi, nepredviđeni događaji), startnine se ne vraćaju. Ukoliko osoba koja je uplatila startninu ne može da nastupi, startnina može biti prenijeta na drugu osobu, ali ne i na dan trke.
Organizator zadržava pravo da ne prihvati startninu i učešće na trci od onoga za koga smatra da ne treba da nastupi.
Run&More Park manifestacija, sa svim uključenim trkama, je takmičenje sportskog tipa koje njeguje fair play, poštovanje ljudskih prava i sloboda, kao i svih pozitivnih propisa.
Strogo su zabranjeni bilo kakvi nasilni, vulgarni i uvredljivi postupci, naročito oni koji izazivaju rasnu, nacionalnu, političku, vjersku i drugu netrpeljivost, u skladu sa Zakonom o sportu (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 4/02, 66/03, 73/08 i 102/08), kao i isticanje bilo kakvih uvredljivih, nacionalističkih, političkih, rasističkih ili na bilo koji način diskriminatorskih poruka. Organizator će diskvalifikovati i udaljiti sa manifestacije svakog učesnika koji na bilo koji način prekrši ovo pravilo, te će podnijeti prijavu nadležnim organima.

• Trkači u park “Mladen Stojanović” dolaze najkasnije pola sata prije početka trke.
• Svi takmičari su dužni da startni broj istaknu na grudima. U zoni starta nije dozvoljen pristup takmičarima bez broja.
• Trkači su dužni da prate uputstva oficijelnog spikera, sudija na startu, te organizacionog osoblja (volonteri, redari).
• U zoni starta dozvoljen je pristup kućnim ljubimcima i kolicima za bebe. Bicikle ne smiju da voze stariji od 10 godina, a učesnici na biciklima i rolerima obavezni su da nose kacige.
• Učesnici Family Run trke moraju završiti svoju trku za 40 minuta.
• U nedjelju, 08.09.2019. godine u 11:00 časova u parku Mladen Stojanović zvuk sirene označiće start trke za učesnike Family Run-a.

rmc-kul-2019-logo

Osim trčanja, manifestacija “Run&More Park” donosi i muzičke sadržaje sjajnog zvuka i dobre energije. Zahvaljujući programu koji smo pripremili sa mnogo provoda na umu. Svi posjetioci i gosti Banjaluke moći će prvi septembarski vikend da dožive punim plućima. After Run Party time uz live bendove i DJ svirke, te brojne atraktivne i zabavne discipline za takmičare poput pivske trke, trke na štiklama i u vrećama – samo su djelić onog što vas čeka kod nas.

Živa muzika i DJ svirke, bez dileme će vas primorati da 7. i 8. septembra osjetite energiju parka i čaroliju trčanja u Banjaluci. Trkači dobrog zvuka dolaze nam iz cijele regije opremljeni navijačkim duhom i pozitivnim vibracijama, a mi ćemo ih u parku dočekati uz veličanstven provod koji će dugo pamtiti.

Nakon istrčanih kilometara u trkama, slijedi odmor i zabava u prekrasnom zelenom ambijentu parka „Mladen Stojanović“. Uživajte u dobroj muzici i pikniku u nedjelju 8.9. Pripremite svoj piknik, ponesite dekice, društvene igre, loptu ili samo dođite i uživajte u bogatoj gurmanskoj ponudi naših sponzora. Piknik Party Day održaće se uz prepoznatljive zvuke domaćih bendova.

Manifestacija “Run&More Park” je prilika da se dobro zabavite. Učestvujte na nekim od naših takmičenja i osvojite vrijedne nagrade. Pivska trka, trka na štiklama, trka u vrećama, trka konobara, trka sa balonima, te zabavna sportska takmičenja – Park Workout, CrossFit i Pole Sport samo su neki od sadržaja koje vam pripremamo u parku.

Newsletter

Postanite dio Run&More zajednice! Prijavite se na našu newsletter listu kako biste prvi saznali informacije o aktuelnim događajima i najnovije vijesti koje ćemo vam povremeno slati e-mailom!