Članovi Atletskog kluba Banja Luka boravili su tokom proteklog vikenda u Sarajevu, gdje je juče održano prvenstvo BiH u polumaratonu.

Takmičari AK Banja Luka ostvarili su zapažene rezultate, pa je tako Lucija Kimani osvojila titulu prvaka BiH, dok je Jelena Kosić zauzela treće mjesto. Takođe, na polumaratonu je učestvovala i Dragana Roljić.

Takmičari mlađih uzrasnih kategorija imali su odlične nastupe na 14. međunarodnom atletskom mitingu “Memorijal Bože Gagro” u Čitluku gdje se takmičilo više od 400 djece iz 21 atletskog kluba.

Najuspješnija je bila Nika Popić koja je pobijedila u trci na 400 metra u kategoriji pionirki. Zlatnu medalju je osvojila i štafeta pionirki u sastavu: Sara Vukić, Jovana Zebić, Anđela Bajić i Nika Popić. Elena Miljatović je osvojila dvije bronzane medalje u trkama na 60 metara i 300 metara u kategoriji cicibanki. Takođe, bronzane medalje su osvojili: Sara Vukić u skoku u dalj (kategorija pionirki), Anđela Bajić u bacanju kugle i Kristijan Roljić u trci na 1000 metara. Na takmičenju je učestvovala i takmičarka Marija Mršić u trci na 600 metara kod djevojčica.

Čestitamo takmičarima AK Banja Luka na ostvarenim rezultatima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *