Treće izdanje humanitarne trke “Zagreb Advent Run” biće održano u nedjelju, 16. decembra 2018. godine u 10 časova, sa startom i ciljem ispred hotela The Westin Zagreb.


Novogodišnju atmosferu u centru Zagreba upotpuniće hiljade trkača obučenih u kostime vilenjaka i Djeda Mrazeva koji će protrčati centrom grada i na taj način podržati borbu protiv dijabetesa.

Ovogodišnje izdanje trke posvećeno je podizanju svijesti o važnosti fizičke aktivnosti tokom cijele godine, a posebno za osobe oboljele od dijabetesa, a dio sredstava prikupljenih od kotizacija trke biće doniran Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga kao podrška programima i projektima koje Savez provodi.

Trkačima na 5 i 10 kilometara ove godine pridružiće se i Nordic Walking hodači na trasi od 5 kilometara.

Učesnici trke imaće priliku da dobiju savjete od stručnjaka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ koji će mjeriti nivo šećera u krvi i kontrolisati krvni pritisak, dok će kineziolozi i nutricionisti pričati o dobrobitima vježbanja i pravilnoj i uravnoteženoj prehrani.

Organizatori trke su Run Croatia i vodeća hrvatska agencija za odnose s javnošću i integrirano komuniciranje Millenium promocija, suorganizator je Grad Zagreb, dok je uvrštavanjem trke u službenu adventsku ponudu Grada – ‘Advent u Zagrebu’ – podršku projektu pružila i Turistička zajednica grada Zagreba.

Više o kompletnom događaju potražite OVDJE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *